Hunaja Hetki

Hunaja Hetki on kahden mehiläistarhaajan Jemina Vallin ja Elisa Ahtosaaren perustama yritys mehiläispesän tuotteille.

Hunaja Hetken tuotteita ovat yksilölliset ja käsityönä tehdyt mehiläisvahakynttilät, Suomalaisia käsityönä tehtyjä kauniita yksilöitä. Haluamme asiakkaille vain parasta ja sillä valmistammekin tuotteita, mistä itse pidämme.

Pidämme myös tärkeänä osana mehiläisten hyvinvointia. Päätoimisina mehiläistarhaajina meillä on aikaa mehiläisille, silloin kun mehiläiset sitä tarvitsevat. Keräämme siitepölyä, propolista ja pergaa mehiläispesistä, mutta huomioimme mehiläisten omat tarpeet  ja varmistamme, että ensisijassa mehiläiset saavat heille tarpeellisen määrän kerättyä.

  Yrittäjinä toistemme ja perheemme tuki on tarvittaessa iso apu mehiläisten hoidossa. Molemmat Elisa ja Jemina on suorittaneet mehiläistarhaajan ammattitutkinnon. Lisäksi koulutusta ja uuden oppimista pidetään yllä mm.käymällä aktiivisesti Suomen mehiläisliiton järjestämissä koulutuksissa. Molemmat tarhaajat osallistuvat mm. liiton järjestämään varroapunkin sikiökatkos tutkimukseen, että kaikille tarhaajille saataisiin uusia hoitotapoja ja tietoa mehiläispesien käyttäytymisestä. Pyrimme myös tekemmään yhteistyöyä muiden tarhaajien kanssa, sillä varsinkin saman alueen tarhaajien kanssa on hyvä sopia yhdessä hoitomenetelmistä.

Vallinmäen Tila

Jeminan perhe asuu Jalasjärven, Ala-Vallissa, Vallinmäen tilalla. Perheeseen kuuluu kaksi tytärtä ja puoliso. Perhe asuu Jeminan sukutilalla, missä Jemina on jo kymmenes polvi. Tila on ollut suvun hallussa 1751 luvulta saakka. Nyt tilalla tarhataan mehiläisiä luomupeltojen varsilla ja metsäpesillä. Tilalla on Mehiläisten lisäksi kanoja, ankkoja, lampaita, marsuja ja kissa.

Asiakkaita palvelee vanhan kivinavetan päädyssä oleva tunnelmallinen tilapuoti ympäri vuoden sopimuksen mukaan. Tilapuodista voit ostaa niin lahjat kuin tulijaisetkin. Tilapuodista löydät myös muiden pienyrittäjien tuotteita. Lisäksi tilalla järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Jemina aloittaa mehiläisliiton hallituksessa vuoden 2023 alusta, myös Etelä-Pohjanmaan paikallisessa mehiläisyhdityksessä Jemina on aktiivinen.

 Lue lisää: www.vallinmaentila.fi

Häme Highland Honey

Elisan perhe asuu Hämeenlinnan, Järviylängöllä Alhaisten tilalla. Perheeseen kuuluu neljä lasta ja puoliso. Perhe asuu Mikon sukutilalla ja on tilan kuudes sukupolvi. Tilalle on myönnetty Wildlife Estate luontotila sertifikaatti. Halu pitää luonto ja elinympäristöt kunnossa myös seuraaville sukupolville ohjaa toimintaa tilalla.

Elisan kiinnostus pölyttäjiin ja hunajaan luonnollisena makeuttajana ohjasi tilan toimintaa entistä pölyttäjäystävällisempään suuntaan. Kotitarhan mehiläiset pölyttävät puutarhan ja kasvimaan antimet unohtamatta metsämarjoja. Häme Highland Honey:n muut mehiläistarhat sijaitsevat Hämeen järviylänköalueella, Urjalassa, Tammelassa, Forssassa, Valkeakoskella, Akaassa ja Hämeenlinnan Iittalassa.

Mikon työ Suomen Riistakeskuksen erikoisuunnittelijana on mahdollistanut tuomaan tietotaidon myös käytäntöön. Tilalla on monta kosteikkoa, oma suojelualue, metsää uudistetaan jatkuva kasvatuksen mukaisesti ja myöskin kulottamalla. Useat metsäinsinööriopiskelijat ovat saaneet lähiopetusta tilalla. Peltoja viljellään kaura-nurmikiertoisesti, unohtamatta riista- kukka- sekä monimuotoisuuskaistoja. Perinnebiotoopeja hoitavat kesälampaat laiduntamalla. Tilalta löytyy myös hämäläisiä maatiaiskanoja.

 Lue lisää: www.hamehoney.com

crossmenu