Mehiläiset ovat arvokkaita pölyttäjiä, joiden merkitys sekä maataloudelle että luonnon monimuotoisuudelle on korvaamaton. Kansallinen pölyttäjästrategia ja toimenpidesuunnitelma, julkaistu Ympäristöministeriön toimesta, ovat tärkeitä askelia kohti pölyttäjien ja pölytyksen tulevaisuuden turvaamista Suomessa.
Strategian tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä pysäyttää pölyttäjien määrän ja monimuotoisuuden väheneminen, vahvistaa pölyttäjäkantoja ja turvata luonnon- ja viljelykasvien pölytys. Toimenpidesuunnitelma sisältää 27 toimenpidettä, jotka keskittyvät pölyttäjien elinympäristöjen parantamiseen, tarhattujen pölyttäjien vastuulliseen käyttöön, tutkimus- ja seurantatiedon parantamiseen sekä viestintään ja neuvontaan.
Mehiläistarhaus on keskeinen osa tätä strategiaa. Mehiläistarhaus on tärkeä osa pölyttäjien suojelua ja ylläpitoa, ja sen turvaaminen tulevaisuudessa on olennaista maatalouden ja luonnon monimuotoisuuden kannalta. Ympäristöministeriö on ottanut tämän huomioon ja pyrkii monin tavoin varmistamaan mehiläistarhauksen hyödyt ja jatkuvuuden.
Yksi keskeinen keino on tarhattujen pölyttäjien turvallisen käytön edistäminen. Tämä sisältää muun muassa tarhamehiläisten terveyden, hyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamisen sekä tarhattujen pölyttäjien vastuullisen käytön ja maahantuonnin edistämisen. Lisäksi mehiläistarhaajien koulutusta vahvistetaan ja hunajan laadunvalvontaa kehitetään.
Toinen tärkeä osa-alue on luonnonvaraisten pölyttäjien huomioiminen ja niiden elinympäristöjen parantaminen. Tämä tarkoittaa muun muassa uhanalaisten ja yleisten pölyttäjien elinympäristöjen ja elinolosuhteiden parantamista sekä pölyttäjiä koskevan tutkimus- ja seurantatiedon parantamista. Lisäksi käynnistetään kartoitus tarhamehiläispesien sijainnista ja määrästä, jonka pohjalta laaditaan suositus kestävistä pesätiheyksistä, jotka eivät aiheuta haittoja luonnonpölyttäjille.
Lisäksi ilmastonmuutoksen tuomat haasteet ja niiden vaikutus mehiläistarhaukseen otetaan vakavasti. Pyritään varautumaan ilmastonmuutoksen mehiläistarhaukselle tuomiin uhkiin ja kehitetään kestäviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat mehiläistarhauksen jatkuvuuden ja säilyttävät maatalouden pölytyspalvelut luonnonvaraiset pölyttäjät huomioiden.
Näiden toimenpiteiden avulla Ympäristöministeriö pyrkii varmistamaan mehiläistarhauksen hyödyt ja jatkuvuuden tulevaisuudessa, edistäen samalla kestävää kehitystä ja ympäristön suojelua.
Mehiläistarhaus on Hunaja Hetkelle enemmän kuin pelkkä harrastus – se on ammattimaista toimintaa, joka vaatii sitoutumista ja syvällistä ymmärrystä. Missä mehiläistarhauksessa menee raja harrastuksen ja ammattimaisen mehiläistarhauksen välillä?
Ammattilainen pyrkii jatkuvasti kehittämään osaamistaan ja ymmärrystään alasta. Jatkuva kouluttautuminen on olennainen osa ammattimaisuutta ja se auttavat meitä pysymään ajan tasalla alamme uusimmista kehityssuunnista ja innovaatioista. Ammattilainen pysyy ajan tasalla alan kehityksestä ja osallistuu aktiivisesti alan tapahtumiin ja verkostoitumistilaisuuksiin. Uusien innovaatioiden ja tutkimustulosten hyödyntäminen on osa ammattilaisen toimintaa.
Mittakaava ja resurssit vaihtelevat harrastuksen ja ammattimaisen mehiläistarhauksen välillä. Ammattilaisuus usein tapahtuu suuremmassa mittakaavassa ja vaatii resursseja, kuten tiloja, laitteita ja työvoimaa. Toiminta on suunniteltu ja toteutettu vastuullisesti ja tehokkaasti.
Ammattilaisuus mehiläistarhauksessa korostuu sitoutumisessa pölyttäjien hyvinvointiin ja terveyteen. Panostamalla aikaa ja resursseja mehiläisten hoitoon, hygieniaan ja ravintoon varmistetaan mehiläisten paras mahdollinen elinympäristö. Yrityksemme sitoutuu vahvasti kestävään mehiläishoitoon.
Mehiläistarhauksen kestävä tulevaisuus rakentuu yhteistyössä ympäristön ja yhteiskunnan kanssa. Vastuullinen mehiläistarhaus tarjoaa laadukasta hunajaa kuluttajille samalla kun se turvaa pölyttäjien hyvinvoinnin ja luonnon monimuotoisuuden. Ympäristöministeriön ja ammattilaisten yhteistyöllä luodaan kestäviä ratkaisuja, jotka edistävät sekä mehiläistarhauksen että ympäristön hyvinvointia tulevaisuudessa.
Lähteet:
Kansallinen pölyttäjästrategia ja toimenpidesuunnitelma
Nous sommes une petite entreprise nationale dont la passion est la nature finlandaise, le soin des abeilles et toutes les bonnes choses que nous offrent ces petits travailleurs assidus. Depuis des années, nous élevons soigneusement nos abeilles et affinons leurs produits, offrant à nos clients la meilleure qualité. Nous recherchons désormais de nouveaux partenaires qui partagent notre passion et souhaitent participer à la diffusion de la magie des abeilles dans toute la Finlande.
Notre sélection comprend des produits artisanaux de haute qualité, fabriqués avec beaucoup de cœur et de responsabilité. Vous pouvez vous familiariser avec nos produits dans notre boutique en ligne www.hunajahetki.fi Nous proposons entre autres :
Nous recherchons des détaillants tout aussi désireux d’offrir à leurs clients des produits durables et de haute qualité. Si vous possédez une boutique, un café, une épicerie fine, un magasin de cosmétiques ou toute autre entreprise qui apprécie l'artisanat domestique et le naturel, contactez-nous ! Nous voulons en savoir plus sur vous et sur la manière dont nous pourrions travailler ensemble.
En rejoignant notre partenaire, vous avez non seulement accès à une sélection de produits unique, mais également à notre accompagnement en marketing et présentation des produits. Nous croyons en une coopération solide et voulons nous assurer que nous et nos concessionnaires réussissons.
Ne manquez pas cette opportunité. Faites partie de notre famille grandissante et aidez à diffuser la bonne nouvelle des produits de la ruche ! Nous avons hâte d'avoir de tes nouvelles.
Contactez-nous : info@hunajahetki.fi | 0442475773
Bienvenue à nous rejoindre pour créer un avenir plus vert et plus sain - ensemble !
Kun talven viimeiset jäänteet sulavat ja ensimmäiset kevätkukat kurkistavat maasta, luonto herää jälleen eloon. Tämä on aikaa, joka tuo uutta toivoa ja uusia mahdollisuuksia – ei vain meille ihmisille, vaan myös mehiläisyhdyskunnille, jotka ovat selviytyneet pitkästä ja kylmästä talvesta. Kevät on kriittinen kausi mehiläisille ja mehiläistarhaajille; se on aikaa, jolloin mehiläistarha elää ja hengittää uudistumisen ilmapiirissä.
Kevään ensimmäiset lämpimät päivät merkitsevät mehiläisyhdyskunnalle heräämisen ja aktiivisen toiminnan alkua. Mehiläiset, jotka ovat viettäneet talven klusterissa pitääkseen toisensa lämpiminä, alkavat nyt lähteä pesästä etsimään ensimmäisiä siitepölyn ja meden lähteitä. Tämä on aikaa, jolloin mehiläinen näyttää meille uskomattoman sopeutumiskykynsä ja elämänhalunsa.
Mehiläistarhaajille kevät on yhtä lailla kiireistä aikaa. Talven jälkeen on tärkeää tarkistaa mehiläispesien kunto ja varmistaa, että yhdyskunnilla on tarpeeksi resursseja jatkaa kasvuaan. Mehiläistarhaaja tarkkailee pesien terveyttä, lisää tarpeen mukaan lisätilaa kuningattaren munintaan ja varmistaa, että mehiläisillä on pääsy riittäviin siitepölyn ja meden lähteisiin.
Kevään kukkien loisto ei ole ainoastaan ihmissilmän iloksi; ne ovat elintärkeitä mehiläisille, jotka keräävät niistä siitepölyä ja mettä. Varhaiset kevätkukat, kuten lumikellot, krookukset ja voikukat, ovat ensimmäisiä ravinnonlähteitä mehiläisille. Tämä kausi korostaa mehiläisten ja kasvien välistä ainutlaatuista suhdetta – symbioosia, joka tukee ekosysteemin monimuotoisuutta ja tuottavuutta.
Keväällä mehiläistarhaajat hyödyntävät kestäviä käytäntöjä varmistaakseen, että mehiläiset voivat jatkaa työtään ekosysteemin hyväksi. Tämä tarkoittaa luonnonmukaisten menetelmien käyttöä tuholaistorjunnassa, monipuolisten kasvien istuttamista mehiläisten ravinnonlähteiksi ja mehiläisyhdyskuntien terveyden aktiivista seurantaa.
Kevät mehiläistarhassa opettaa meille sopeutumiskykyä, uusiutumista ja yhteistyön merkitystä. Mehiläiset, nämä pienet mutta äärimmäisen tärkeät olentomme, muistuttavat meitä luonnon kiertokulusta ja siitä, kuinka jokainen osa ekosysteemiä on arvokas.
Auronkoista kevättä toivotta Hunaja Hetken naiset!
Quel est le signe certain d’un apiculteur ? Et bien sûr, les premiers vols d'abeilles et les rayons du soleil. Cependant, il n’y a aucune raison de se précipiter et vous devez donner la paix aux abeilles. À Hämeenlinna, cependant, certains abris sont situés dans un endroit si chaud que l'on pouvait deviner, lorsque le compteur indiquait plus quatre degrés, qu'il y avait des mouches dans la cour. L'autre semaine nous sommes allés vérifier l'état des abeilles dans les premières ruches. Il est important de vérifier que les abeilles peuvent s'envoler hors de la ruche, qu'il y a suffisamment de nourriture, et si vous trouvez des nids morts, il est bon de fermer leurs ouvertures de vol afin que d'éventuelles maladies ne se propagent pas aux nids situés à proximité.
Heureusement pour nous, les nids avaient l'air bien. Maintenant, l'hiver a été très froid, ce qui s'est produit pendant notre pépinière, donc je m'inquiète de la façon dont se portent les abeilles. Heureusement, le froid ne pose pas dès le départ un problème pour les nids, à condition que le nid soit suffisamment solide pour retenir la chaleur.
Qu'est-ce qui peut causer la mort du nid en dehors de la saison de vol. Si nous commençons à l'automne, le premier problème à l'automne est celui des acariens, si la population d'acariens est importante et que les abeilles n'obtiennent pas d'abeilles en bonne santé et que l'hiver est difficile. Le nid peut mourir si le gardien n'a pas le temps de prendre des mesures préventives. Surtout si les tiques parviennent à provoquer des maladies telles que la pourriture des ailes dans les nids, la partie est fort probablement perdue. La seconde est le vol des nids, c'est-à-dire qu'un nid vole le nid le plus faible d'un autre, auquel cas le nid s'affaiblit face à l'hiver ou meurt de faim, avant même l'hiver. À ce stade, cependant, le gardien doit surveiller le comportement des nids et minimiser les vols par leurs actions. Par exemple, ne laissez pas de miel à proximité des ruches. Viennent ensuite les ours. Les ours détruisent leurs nids en hiver avant l'hibernation et au printemps lorsqu'ils se réveillent très affamés. Les ours prélèvent les larves dans les nids pour obtenir des protéines et du miel. Les ours constituent un problème majeur et croissant dans les fermes apicoles. Lorsque le printemps arrive, les pics à tête grise peuvent également faire des trous dans les nids et détruire même un nid solide, même en une seule journée. Après les pics, les fourmis sont également très mauvaises et détruisent même un nid solide en un ou deux jours. En d’autres termes, les nids peuvent également mourir à cause de facteurs externes. Une mauvaise population d’abeilles ou une mauvaise reine peuvent également entraîner la mort de la ruche. Au printemps, on trouve également ce qu'on appelle des nids de buses, lorsque la mère ne pond pas plus d'œufs que les garçons, c'est-à-dire des buses. Dans ce cas, l’état du nid commence à se détériorer lorsqu’aucune nouvelle ouvrière n’est née dans le nid, ce qui prendrait soin et favoriserait l’état et la croissance du nid. Il est donc important de surveiller également la santé de la reine des abeilles, c'est-à-dire de la reine.
Le sujet a été abordé autour des ruches, mais maintenant que la situation alimentaire des abeilles a été observée, nous examinons l'approvisionnement alimentaire adéquat des abeilles et attendons que le temps soit chaud, que le saule commence à fleurir et que les abeilles puissent récolter. pollen et miel pour la nourriture. De cette façon, les nids commencent à se fertiliser et à grandir petit à petit jusqu'à l'été, afin que le nid soit suffisamment solide au début de la saison de récolte du miel.
Työreissu alkoi eilen palaverilla Tampereella ja tänään aamulla meillä oli upea tilaisuus eduskuntatalon pikkuparlamentissa, kun Noora Fagerström kutsui meidät kuuntelemaan yrittäjyydestä. Noora kertoi tämän hetken hallitusohjelmasta ja ylipäätään puhuttiin yrittäjyydestä, mitä tulee huomioida, millaisia arvoja yrittäjillä tulee olla ja muita upeita nostoja, jotka meidän yrittäjien tulee tiedostaa ja ottaa huomioon jokapäiväisessä toiminnassa.
Hunaja Hetki on voimakkaasti kasvava yritys ja vastoinkäymisiä on ollut enemmän kuin uskaltaa ääneen sanoa. Kuitenkin vastoinkäymisistä on aina selvitty. Usko siihen mitä tekee, asiakkaiden palaute, ympärillä olevat muut yrittäjät ja laadukkaat tuotteet ovat asioita, joiden eteen on hienoa tehdä työtä. Ennen kaikkia kuitenkin se, että teemme tätä yhdessä ystävinä, yrityskollegoina, naisyrittäjinä luo meihin tahtoa ja voimaa jatkaa eteenpäin! Tämän hetkinen tilanne on asia, mikä on pinnalla ja toivoisimme niin kovasti Hunaja Hetkelläkin, että työntekijöiden ja yrittäjien asioita voitaisiin yhdessä viedä eteenpäin ja saisimme ratkaisun asioille ilman lakkoilua. Meillä yrittäjillä on erittäin vaikeat ajat menossa. Ensin tuli korona, sota, sitten sähkökriisi ja monen monta muuta asiaa mitkä vaikuttavat meidän toimintaan. Puhumattakaan niistä omista vastoinkäymisistä mitä matkanvarrelle on riittänyt.
Yrittäminen on kovaa työtä, mutta kovaa työtä on myös olla työntekijä, sillä mekin olemme olleet työntekijöitä ennen yrittäjyyttä. Osa syy miksi olemme yrittäjiksi ryhtyneet on ollut työntekijöiden huonot olosuhteet. Olisi niin upea, kun Suomessa saataisiin näille tasapaino. Mitenkä voisimme viedä asioita yhdessä eteenpäin niin, että se ei olisi toiselta puolelta pois vaan päinvastoin. Ilman yrittäjiä ei ole työpaikkoja ja ilman työpaikkoja ei ole yrittäjiä.
Hunaja Hetki on siinä pisteessä, että olemme palkanneet apuvoimaa sesonkitöihin ja tavoitteena on jatkossakin työllistää sesonkiaikana työntekijöitä, mutta palkata myös kokoaikainen työntekijä meidän tiimiimme. Se, että palkkaa työntekijän on iso askel ja vaatii paljon työtä. On hienoa, että omalla yrittäjyydellä voi tehdä työtä ja myös palkata työvoimaa ja luoda näin lisää työpaikkoja Suomeen. Se ei ole kuitenkaan aivan helppo askel, sillä ikinä ei tiedä mitä tapahtuu ja millainen päivä on huomenna.
Mitä huolenaiheita meillä sitten on? Esimerkiksi messukausi alkaa meillä samaan aikaan, kun tämä lakko on. Viikkojen ellei jopa kuukausien työt on tehtynä pitkälle. Työaikaa ei voi enää muuttaa tai saada tekemättömäksi, sillä se on tehtyä työtä, mutta messut voivat peruuntua tai ehkei kuitenkaan peruuntua, mutta pääsevätkö asiakkaat paikalle. Olemme itse maksaneet messupaikan, tehneet tuotteet, mainostaneet ja niin edelleen. Nyt puhutaan yksistä messuista, mutta mitä kun tapahtumia on useita ja kaikki taistelevat ihmisten ostovoimasta ja kun ostovoima heikkenee kuten aiemmin mainitsin mm. koronan, sodan sekä sähköjen hinnan nousun takia. Yrityksiä on jo mennyt konkurssiin ja menee jatkossakin, mutta mitenkä voisimme hoitaa asian niin, että konkurssit ja vastaavat haasteet voitaisiin minimoida eikä itse aiheutettaisi enempää haittaa tilanteille. Meidän oma onni on tässä kohtaa se, että tuotteemme eivät ole helposti pilaantuvia ja myyntiaika on paljon pidempi, mutta mitenkä ne yritykset, joiden tuotteet ovat pilaantuvia?
Meillä ei ole vastauksia itsellä mitenkä kaikki tulisi hoitaa. Puolia on vaikea valita eri tilanteissa mikä on hyvä ja mikä huono. Me kuitenkin seuraamme tilannetta, jos ei muuten se näkyy meillä myynnissä. Laskut vaan ei jää tulematta vaikka myyntiä jäisikin tulematta.
Toivomme kaikille hyvää kevään odotusta ja parempaa huomista!
Jemina ja Elisa