Mehiläiset ovat arvokkaita pölyttäjiä, joiden merkitys sekä maataloudelle että luonnon monimuotoisuudelle on korvaamaton. Kansallinen pölyttäjästrategia ja toimenpidesuunnitelma, julkaistu Ympäristöministeriön toimesta, ovat tärkeitä askelia kohti pölyttäjien ja pölytyksen tulevaisuuden turvaamista Suomessa.
Strategian tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä pysäyttää pölyttäjien määrän ja monimuotoisuuden väheneminen, vahvistaa pölyttäjäkantoja ja turvata luonnon- ja viljelykasvien pölytys. Toimenpidesuunnitelma sisältää 27 toimenpidettä, jotka keskittyvät pölyttäjien elinympäristöjen parantamiseen, tarhattujen pölyttäjien vastuulliseen käyttöön, tutkimus- ja seurantatiedon parantamiseen sekä viestintään ja neuvontaan.
Mehiläistarhaus on keskeinen osa tätä strategiaa. Mehiläistarhaus on tärkeä osa pölyttäjien suojelua ja ylläpitoa, ja sen turvaaminen tulevaisuudessa on olennaista maatalouden ja luonnon monimuotoisuuden kannalta. Ympäristöministeriö on ottanut tämän huomioon ja pyrkii monin tavoin varmistamaan mehiläistarhauksen hyödyt ja jatkuvuuden.
Yksi keskeinen keino on tarhattujen pölyttäjien turvallisen käytön edistäminen. Tämä sisältää muun muassa tarhamehiläisten terveyden, hyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamisen sekä tarhattujen pölyttäjien vastuullisen käytön ja maahantuonnin edistämisen. Lisäksi mehiläistarhaajien koulutusta vahvistetaan ja hunajan laadunvalvontaa kehitetään.
Toinen tärkeä osa-alue on luonnonvaraisten pölyttäjien huomioiminen ja niiden elinympäristöjen parantaminen. Tämä tarkoittaa muun muassa uhanalaisten ja yleisten pölyttäjien elinympäristöjen ja elinolosuhteiden parantamista sekä pölyttäjiä koskevan tutkimus- ja seurantatiedon parantamista. Lisäksi käynnistetään kartoitus tarhamehiläispesien sijainnista ja määrästä, jonka pohjalta laaditaan suositus kestävistä pesätiheyksistä, jotka eivät aiheuta haittoja luonnonpölyttäjille.
Lisäksi ilmastonmuutoksen tuomat haasteet ja niiden vaikutus mehiläistarhaukseen otetaan vakavasti. Pyritään varautumaan ilmastonmuutoksen mehiläistarhaukselle tuomiin uhkiin ja kehitetään kestäviä ratkaisuja, jotka mahdollistavat mehiläistarhauksen jatkuvuuden ja säilyttävät maatalouden pölytyspalvelut luonnonvaraiset pölyttäjät huomioiden.
Näiden toimenpiteiden avulla Ympäristöministeriö pyrkii varmistamaan mehiläistarhauksen hyödyt ja jatkuvuuden tulevaisuudessa, edistäen samalla kestävää kehitystä ja ympäristön suojelua.
Mehiläistarhaus on Hunaja Hetkelle enemmän kuin pelkkä harrastus – se on ammattimaista toimintaa, joka vaatii sitoutumista ja syvällistä ymmärrystä. Missä mehiläistarhauksessa menee raja harrastuksen ja ammattimaisen mehiläistarhauksen välillä?
Ammattilainen pyrkii jatkuvasti kehittämään osaamistaan ja ymmärrystään alasta. Jatkuva kouluttautuminen on olennainen osa ammattimaisuutta ja se auttavat meitä pysymään ajan tasalla alamme uusimmista kehityssuunnista ja innovaatioista. Ammattilainen pysyy ajan tasalla alan kehityksestä ja osallistuu aktiivisesti alan tapahtumiin ja verkostoitumistilaisuuksiin. Uusien innovaatioiden ja tutkimustulosten hyödyntäminen on osa ammattilaisen toimintaa.
Mittakaava ja resurssit vaihtelevat harrastuksen ja ammattimaisen mehiläistarhauksen välillä. Ammattilaisuus usein tapahtuu suuremmassa mittakaavassa ja vaatii resursseja, kuten tiloja, laitteita ja työvoimaa. Toiminta on suunniteltu ja toteutettu vastuullisesti ja tehokkaasti.
Ammattilaisuus mehiläistarhauksessa korostuu sitoutumisessa pölyttäjien hyvinvointiin ja terveyteen. Panostamalla aikaa ja resursseja mehiläisten hoitoon, hygieniaan ja ravintoon varmistetaan mehiläisten paras mahdollinen elinympäristö. Yrityksemme sitoutuu vahvasti kestävään mehiläishoitoon.
Mehiläistarhauksen kestävä tulevaisuus rakentuu yhteistyössä ympäristön ja yhteiskunnan kanssa. Vastuullinen mehiläistarhaus tarjoaa laadukasta hunajaa kuluttajille samalla kun se turvaa pölyttäjien hyvinvoinnin ja luonnon monimuotoisuuden. Ympäristöministeriön ja ammattilaisten yhteistyöllä luodaan kestäviä ratkaisuja, jotka edistävät sekä mehiläistarhauksen että ympäristön hyvinvointia tulevaisuudessa.
Lähteet:
Kansallinen pölyttäjästrategia ja toimenpidesuunnitelma
Olemme kotimainen pienyritys, jonka intohimona on Suomen luonto, mehiläisten hoito ja kaikki se hyvä, mitä nämä ahkerat pikku työläiset meille tarjoavat. Vuosien ajan olemme huolella kasvattaneet mehiläisiämme ja jalostaneet niiden antimia, tarjoten asiakkaillemme vain parasta laatua. Nyt etsimme uusia kumppaneita, jotka jakavat intohimomme ja haluavat olla mukana levittämässä mehiläisten taikaa ympäri Suomea.
Valikoimamme kattaa laadukkaat, käsintehdyt tuotteet, jotka on valmistettu suurella sydämellä ja vastuullisesti. Tuotteisiimme voit tutustua verkkokaupassamme www.hunajahetki.fi Tarjoamme muun muassa:
Haemme jälleenmyyjiä, jotka ovat yhtä innokkaita tarjoamaan asiakkailleen korkealaatuisia, kestävän kehityksen mukaisia tuotteita. Jos sinulla on kauppa, kahvila, deli, kosmetiikkamyymälä tai muu liiketoiminta, joka arvostaa kotimaista käsityötä ja luonnollisuutta, ota yhteyttä! Haluamme kuulla lisää sinusta ja siitä, miten voisimme työskennellä yhdessä.
Liittyessäsi kumppaniksemme saat paitsi pääsyn ainutlaatuiseen tuotevalikoimaan, myös tukemme markkinoinnissa ja tuotteiden esillepanossa. Uskomme vahvaan yhteistyöhön ja haluamme varmistaa, että sekä me että jälleenmyyjämme menestyvät.
Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä. Tule osaksi kasvavaa perhettämme ja auta levittämään mehiläispesän tuotteiden ilosanomaa! Odotamme innolla yhteydenottoasi.
Ota yhteyttä: info@hunajahetki.fi | 0442475773
Tervetuloa mukaan luomaan vihreämpää ja terveellisempää huomista – yhdessä!
最後の冬の名残が溶けて、春の最初の花が地面から顔を覗かせると、自然が再び活気を取り戻します。これは、私たち人間だけでなく、長く寒い冬を生き抜いたミツバチのコロニーにとっても、新たな希望と新たな機会をもたらす時期です。春はミツバチと養蜂家にとって重要な季節です。養蜂場が再生の雰囲気の中で生き生きと呼吸する時期です。
春の最初の暖かい日は、ミツバチのコロニーが目覚め、活発な活動が始まることを示します。お互いの暖かさを保つために群れの中で冬を過ごしてきたミツバチたちは、最初の花粉と蜂蜜の供給源を求めて巣を離れ始めている。この時期は、ミツバチがその驚くべき適応力と生命力を発揮する時期です。
春も同様に養蜂家にとって忙しい時期です。冬が終わったら、蜂の巣の状態をチェックし、コロニーが成長を続けるのに十分な資源があることを確認することが重要です。養蜂家は巣の健康状態を監視し、必要に応じて女王蜂が卵を産むためのスペースを追加し、ミツバチが十分な花粉と蜂蜜の供給源にアクセスできるようにします。
春の花の素晴らしさは人間の目を楽しませるためだけのものではありません。それらは花粉や花蜜を集めるミツバチにとって不可欠なものです。スノードロップ、クロッカス、タンポポなどの早春の花は、ミツバチの最初の食料源です。今シーズンは、ミツバチと植物のユニークな関係、つまり生態系の多様性と生産性を支える共生関係に焦点を当てます。
春になると、養蜂家はミツバチが生態系のために働き続けられるように持続可能な手法を活用します。これは、害虫駆除に有機的方法を使用し、ミツバチの食料源として多用途の植物を植え、ミツバチのコロニーの健康状態を積極的に監視することを意味します。
養蜂場の春は、私たちに適応性、再生、そして協力の重要性を教えてくれます。ミツバチは、小さいながらも非常に重要な生き物であり、自然の循環と生態系のあらゆる部分がどれほど貴重であるかを私たちに思い出させてくれます。
希望のない晴れた春 ハニーモーメントレディース!
養蜂家の確かな兆候は何ですか?そうですね、もちろん、最初に飛んだミツバチと太陽光線です。ただし、急ぐ理由はありません。ミツバチに安らぎを与える必要があります。しかし、ハメーンリンナの特定の避難所は非常に暖かい場所にあり、メーターがプラス 4 度を示したとき、庭にハエがいると推測できました。先週、私たちは最初の巣箱のミツバチの健康状態をチェックしに行きました。ミツバチが巣から飛び出せるかどうか、餌が十分にあるかどうかを確認することが重要です。また、死んだ巣を見つけた場合は、周囲の巣に病気が広がらないように巣穴を閉めるのがよいでしょう。
幸いなことに、巣の状態は良好でした。さて、我が家の保育園の冬も大変寒い日が続いたので、ミツバチたちの様子が心配です。しかし幸いなことに、巣が熱を維持するのに十分な強さを持っている限り、巣にとって寒さは最初から問題ではありません。
飛行期以外に巣の死を引き起こす可能性のあるものは何ですか。秋に始める場合、ダニの数が多く、ミツバチが健康な冬ミツバチを獲得できず、冬が厳しい場合、秋の最初の問題はダニです。管理者が予防措置を講じる時間がない場合、巣が死ぬ可能性があります。特に、ダニが巣の羽腐れなどの病気を引き起こす時間があれば、ゲームに負ける可能性が非常に高くなります。 2つ目は巣の強奪です。つまり、ある巣が他の弱い巣を奪う場合、巣は冬に弱くなり始めるか、冬前であっても飢えで死んでしまいます。ただし、この時点で、管理者は巣の行動を監視し、巣の行動による盗難を最小限に抑える必要があります。たとえば、ハチミツを巣箱の近くに放置しないでください。それからクマがやって来ます。クマは冬眠前の冬と、空腹で目覚める春に巣を破壊します。クマはタンパク質と蜂蜜を得るために巣から幼虫を捕らえます。クマは養蜂場にとって大きな問題であり、ますます深刻になっています。春になると、サシバゲラも巣に穴を開け、丈夫な巣でも1日で破壊してしまうことがあります。キツツキに次いでアリも非常に凶暴で、丈夫な巣でも1~2日で破壊してしまいます。つまり、外的要因によって巣が死ぬこともあります。ミツバチの個体数や女王蜂の数が悪い場合も、巣の死につながる可能性があります。春には、母親が男の子、つまりノスリよりも多くの卵を産まない、いわゆるノスリの巣も見つけることができます。この場合、巣の状態と成長を促進し、世話をする新しい働き手が巣の中で生まれなくなると、巣の状態は低下し始めます。したがって、女王蜂、つまり女王バチの健康状態を監視することも重要です。
話はミツバチの巣の話になりましたが、ミツバチの餌の状況が観察されたので、ミツバチの十分な餌の供給を観察し、暖かくなり、ヤナギが咲き始め、ミツバチが採集できるようになるのを待ちます。食物としての花粉と蜂蜜。このようにして、巣は孵化を始め、夏まで少しずつ成長し、採蜜シーズンが始まるときに巣が十分に強くなるようにします。
Työreissu alkoi eilen palaverilla Tampereella ja tänään aamulla meillä oli upea tilaisuus eduskuntatalon pikkuparlamentissa, kun Noora Fagerström kutsui meidät kuuntelemaan yrittäjyydestä. Noora kertoi tämän hetken hallitusohjelmasta ja ylipäätään puhuttiin yrittäjyydestä, mitä tulee huomioida, millaisia arvoja yrittäjillä tulee olla ja muita upeita nostoja, jotka meidän yrittäjien tulee tiedostaa ja ottaa huomioon jokapäiväisessä toiminnassa.
Hunaja Hetki on voimakkaasti kasvava yritys ja vastoinkäymisiä on ollut enemmän kuin uskaltaa ääneen sanoa. Kuitenkin vastoinkäymisistä on aina selvitty. Usko siihen mitä tekee, asiakkaiden palaute, ympärillä olevat muut yrittäjät ja laadukkaat tuotteet ovat asioita, joiden eteen on hienoa tehdä työtä. Ennen kaikkia kuitenkin se, että teemme tätä yhdessä ystävinä, yrityskollegoina, naisyrittäjinä luo meihin tahtoa ja voimaa jatkaa eteenpäin! Tämän hetkinen tilanne on asia, mikä on pinnalla ja toivoisimme niin kovasti Hunaja Hetkelläkin, että työntekijöiden ja yrittäjien asioita voitaisiin yhdessä viedä eteenpäin ja saisimme ratkaisun asioille ilman lakkoilua. Meillä yrittäjillä on erittäin vaikeat ajat menossa. Ensin tuli korona, sota, sitten sähkökriisi ja monen monta muuta asiaa mitkä vaikuttavat meidän toimintaan. Puhumattakaan niistä omista vastoinkäymisistä mitä matkanvarrelle on riittänyt.
Yrittäminen on kovaa työtä, mutta kovaa työtä on myös olla työntekijä, sillä mekin olemme olleet työntekijöitä ennen yrittäjyyttä. Osa syy miksi olemme yrittäjiksi ryhtyneet on ollut työntekijöiden huonot olosuhteet. Olisi niin upea, kun Suomessa saataisiin näille tasapaino. Mitenkä voisimme viedä asioita yhdessä eteenpäin niin, että se ei olisi toiselta puolelta pois vaan päinvastoin. Ilman yrittäjiä ei ole työpaikkoja ja ilman työpaikkoja ei ole yrittäjiä.
Hunaja Hetki on siinä pisteessä, että olemme palkanneet apuvoimaa sesonkitöihin ja tavoitteena on jatkossakin työllistää sesonkiaikana työntekijöitä, mutta palkata myös kokoaikainen työntekijä meidän tiimiimme. Se, että palkkaa työntekijän on iso askel ja vaatii paljon työtä. On hienoa, että omalla yrittäjyydellä voi tehdä työtä ja myös palkata työvoimaa ja luoda näin lisää työpaikkoja Suomeen. Se ei ole kuitenkaan aivan helppo askel, sillä ikinä ei tiedä mitä tapahtuu ja millainen päivä on huomenna.
Mitä huolenaiheita meillä sitten on? Esimerkiksi messukausi alkaa meillä samaan aikaan, kun tämä lakko on. Viikkojen ellei jopa kuukausien työt on tehtynä pitkälle. Työaikaa ei voi enää muuttaa tai saada tekemättömäksi, sillä se on tehtyä työtä, mutta messut voivat peruuntua tai ehkei kuitenkaan peruuntua, mutta pääsevätkö asiakkaat paikalle. Olemme itse maksaneet messupaikan, tehneet tuotteet, mainostaneet ja niin edelleen. Nyt puhutaan yksistä messuista, mutta mitä kun tapahtumia on useita ja kaikki taistelevat ihmisten ostovoimasta ja kun ostovoima heikkenee kuten aiemmin mainitsin mm. koronan, sodan sekä sähköjen hinnan nousun takia. Yrityksiä on jo mennyt konkurssiin ja menee jatkossakin, mutta mitenkä voisimme hoitaa asian niin, että konkurssit ja vastaavat haasteet voitaisiin minimoida eikä itse aiheutettaisi enempää haittaa tilanteille. Meidän oma onni on tässä kohtaa se, että tuotteemme eivät ole helposti pilaantuvia ja myyntiaika on paljon pidempi, mutta mitenkä ne yritykset, joiden tuotteet ovat pilaantuvia?
Meillä ei ole vastauksia itsellä mitenkä kaikki tulisi hoitaa. Puolia on vaikea valita eri tilanteissa mikä on hyvä ja mikä huono. Me kuitenkin seuraamme tilannetta, jos ei muuten se näkyy meillä myynnissä. Laskut vaan ei jää tulematta vaikka myyntiä jäisikin tulematta.
Toivomme kaikille hyvää kevään odotusta ja parempaa huomista!
ジェミナとエリサ