Los nuevos preparados de miel de Honey Hetken: uso de la miel en la cocina

Hunaja Hetken erimakuiset hunajat eli hunajavalmisteet

Mikä on hunajavalmiste? Hunajavalmiste on asiakkaiden keskuudessa paremmin tunnettu nimellä makuhunaja. Viranomaisen ohjeistus/määräys on käyttää kuitenkin makuhunajista nimeä hunajavalmiste. Hunajavalmiste tarkoittaa esimerkiski sitä, että hunajaan on lisätty jotain muuta elintarviketta, joka tuo muun muassa lisää makua hunajaan. Esimerkiksi Inkivääriä voi lisätä hunajaa, sillä ihmiset mieltää hunajan ja inkiväärin terveelliseksi ja tykkää nauttia hunaja -inkiväärivalmistetta kuuman juoman esimerkiksi teen kanssa. Ruokavirasto määrittelee millä niemellä yhdistelmää pitää kutsua ja mitenkä se tulee kirjata etiketteihin. Siihen vaikuttaa myös mitä hunajaan on lisätty. Esimerkiksi meillä on Tyrninmakuinen hunajavalmiste, Eukalyptuksenmakuinen hunajavalmiste ja niin edelleen.

Asiakkaat usein hämmentyy mikä ihmeen hunajavalmiste? Eli hunajavalmiste tulee aina jos hunaja ei ole 100 % hunajaa. Jos hunajaan lisää yhtään mitään on se valmiste eikä hunaja. Tämä koskee muitakin elintarvikkeita. Oletko esimerkiksi huomannut, että maidossa tai muissa elintarvikkeissa lukee maitovalmiste? Tämä tarkoittaa, että se ei ole 100 % enää alkuperäistä raaka-ainetta.

Hunaja Hetken makuhunajat eli hunajavalmisteet

Meille Hunaja Hetkellä on erityisen tärkeä, että meidän hunajan korkea laatu säilyy hunajaa käsitellessä. Eli me emme Hunaja Hetkellä kuumenna hunajaa yli 40 asteen missään vaiheessa, sillä se tappaisi kaikki hunajan hyvät ainesosat ja hunajan terveellisyys kärsisi. Tämä tuo kuitekin haasteita, sillä meidän pitää miettiä, testaja ja suunnitella Hunaja Hetken reseptit tarkasti, että hunajan säilyvyys ja laatu pysyvät kunnossa. Erityisesti hunajavalmisteiden teossa pitää miettiä minkä makuisia hunajayhdistelmiä voimme tehdä, että voimme samalla säilyttää hunajan laadun.

 

Hunajavalmisteiden käyttö

Mihin hunajavalmisteta sitten voi käyttää? Hunajavalmisteet on erinomainen lisä ruoanlaittoon, leivontaa, rikastuttamaan eri ruokia ja niin edelleen vain mielikuvitus rajana. Me Hunaja Hetken naiset käytämme itse hunajaa kutakuinkin kaikessa ruanlaitossa. Pieni tippa hunajaa makaroonilaatikkoon, kasviksiin, lihankanssa tuo muut maut ja mausteet esiin ruoasta ja rikastuttaa ruoan makuja ja pehmentää esimerkiksi mausteiden terävyyttä. Hunaja kannattaa lisätä ruokiin vasta loppu vaiheessa.

Lisää hunajaisiin resepteihin voit tutustua meidän resepteistä: https://www.hunajahetki.fi/reseptit/

 

Minkä virheen voi tehdä hunajan ja hunajavalmisteiden käytössä?

Tärkeä on muistaa huomioida mihin hunajaa tai hunaja valmistetta käyttää ja mikä sen tarkoitus on. Esimerkiksi suolaissa ruoissa hunajan tarkoitus on tuoda makua ja korostaa jo ruoassa olevien muiden raaka-aineiden makua. Esimerkiksi Hunaja Hetken Chilinmakuinen hunajavalmiste on erittäin hyvä ja suostittu ruokien valmistuksessa. Tällöin ei haeta makeutta vaan tällöin maltti on valttia ja hunajaa tai hunajavalmistetta ei tule käyttää liikaa. Kasviksiin lisätty Chilinmakuinen hunajavalmiste antaa hieman makua ja tulisuutta kasviksiin ja hunaja korostaa kasvisten ja muiden mausteiden makua ja tuo makujen välille tasapainoa. Hunajan käytössä tulee muistaa, että esimerkiksi makeissa leivonnaissa, että hunaja on hyvin makeaa, joten sitä riittää pienempi määrä kuin esimerkiksi valkoista sokeria.

 

Vinkki: ota Hunaja Hetken somekanavat seurantaa ja tutustu lisää meidän tuotteisiin.

Más recetas

cruzmenú