Ainesosat sämpylöihin:
5 dl maitoa/vettä
50 g tuorehiivaa / 2 pss kuivahiivaa
4 rkl Hunaja Hetken hunajaa
1-2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaletta
n. 9 dl vehnäjauhoja
Valmistusaika kokonaisuudessa n. 1,5 h n. 15 kpl sämpylöitä
1. Lämmitä maito/vesi kädenlämpöiseksi (n.+37 astetta)
MIKÄLI KÄYTÄT KUIVAHIIVAA TULEE NESTEEN OLLA LÄMPÖISEMPÄÄ
KUIN KÄDENLÄMPÖINEN: (N.+42 astetta)
Kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja ennen nesteeseen lisäämistä.
2. Sekoita hiiva, suola ja Hunaja Hetken hunaja maitoon/veteen
3. Lisää kaurahiutaleet
4. Lisää jauhoja n. 6 dl
5. Lisää öljyä
6. Lisää loput jauhot
7. Kohota 1 h
8. Paista n. 15 min uunissa 230 astetta tai kiertoilmalla 215 astetta.
Miksi hunajaa sämpylätaikinaan? Luonnollinen kotimainen hunaja korvaa sokerin, jolloin hiiva kohottaa taikinan ja saat maukkaita sämpylöitä.
Vinkki! Haluatko sämpylöistä maukkaammat? Lisää taikinaan desi porkkana - tai juustoraastetta antamaan makua.
Vinkki! Voit lisätä sämpylätaikinaan puuron lopun tai pähkinän loput, jolloin vältät turhan ruokahävikin syntymisen.