In the picture, on an ocher-colored background, a jar of queen's honey, a honey roller placed on the edge of the jar.Kuningatar hunajapurkista tuotekuva valkoisella taustalla
  • In the picture, on an ocher-colored background, a jar of queen's honey, a honey roller placed on the edge of the jar.
  • Kuningatar hunajapurkista tuotekuva valkoisella taustalla

Honey Moment - Queen honey

8,00 70,00 

Kuningatar hunaja on osoitus suomalaisen hunajan laadusta ja moni tunnistaakin kuningatar hunaja merkin. Kuningatar purkkia saavat käyttää vain Suomen Mehiläishoitajain Liiton jäsenet, jotka ovat lähettäneet hunajanäytteen tutkittavaksi ja saaneet siten oikeuden käyttää Hyvää Suomesta -merkkiä.Hunaja Hetken Kuningatar hunaja on laadukas kiteytynyt, kuumentamaton hunaja. Sopii mm. juomien ja jälkiruokien makeuttamiseen, leivontaan sekä ruuanvalmistukseen.

Honey quality

Hunaja Hetken kaikissa hunajissa vaalitaan laatua ja hunaja käsitellään itse käsityönä mehiläispesistä purkkeihin. Hunaja käsitellään elintarvikehyväksytyissä tiloissa, jotta voimme taata Hunaja Hetken hunajan olevan puhdasta ja laadukasta. Hunaja purkitetaan juoksevana ja sen annetaan kiteytyä rauhassa hinokiteiseksi purkissa. Hunajaa ei missään vaiheessa kuummenneta eikä käsitellä, että hunajan kaikki hyvät raaka-aineet säilyvät ja hunaja vitamiinit ja hivenaineet eivät katoa.
Product description
Additional information

Kuningatar hunaja

Manufacturer: Hunaja Hetki Oy Vallinmäentie 40, 61640 Ala-Valli

+358442475773

Country of origin: Finland

Store at room temperature. Long-term storage in a cool and dry place.

Contains: Honey

Määrä: 450 g

Not for children under one year old.

Hunaja - luonnollinen makeuttaja

Hunaja on luonnollinen makeuttaja, jota on käytetty ruoanlaitossa ja lääketieteessä jo tuhansien vuosien ajan. Sen makea maku ja monipuoliset terveysvaikutukset tekevät siitä erittäin suositun aineen niin keittiössä kuin terveyden vaalimisessakin. Hunajaa voidaan käyttää monella eri tavalla, esimerkiksi leivonnassa, teen makeuttamisessa tai sellaisenaan nautittuna.Tutustu herkullisiin hunaja-resepteihimme from here.

Hunaja & terveys - Miten hunaja voi edistää hyvinvointia?

Yksi hunajan tärkeimmistä terveysvaikutteista on sen antibakteerinen ominaisuus. Hunajassa esiintyvät entsyymit tuottavat vetyperoksidia, joka auttaa torjumaan bakteereja ja muita mikrobeja. Tämän ansiosta hunajaa voidaan käyttää haavojen hoitoon ja desinfiointiin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että hunajan säännöllinen käyttö voi myös auttaa ehkäisemään infektioita sekä lievittämään kurkkukipua ja yskää.

Hunaja sisältää myös runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Antioksidantit voivat auttaa hidastamaan ikääntymisen merkkejä sekä vähentämään tulehdusta elimistössä. Hunajan sisältämät flavonoidit ja fenoliset yhdisteet ovat erityisen tehokkaita antioksidantteja.

Hunaja voi myös auttaa ruoansulatuksessa. Sen luonnolliset entsyymit, kuten amylaasi ja invertaasi, auttavat hajottamaan hiilihydraatteja ja edistävät ruoansulatusprosessia. Hunaja voi myös lievittää mahavaivoja, kuten närästystä ja ummetusta.

Lisäksi hunajalla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa lievittämään tulehdusta kehossa. Tulehdusreaktiot voivat olla osallisena monissa sairauksissa, kuten nivelvaivoissa tai sydän- ja verisuonitaudeissa. Hunajan sisältämät yhdisteet voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja siten edistää terveyttä.

Vaikka hunaja tarjoaa monia terveysvaikutuksia, on tärkeää muistaa käyttää sitä kohtuudella. Hunaja sisältää runsaasti sokeria, joten liiallinen käyttö voi johtaa painonnousuun tai verensokerin heilahteluihin. Suositeltava päivittäinen annos on noin 1-2 ruokalusikallista.

 

Hunaja auttaa lievittämään yskää

Yskä on yleinen oire erilaisissa hengitystieinfektioissa, kuten flunssassa ja keuhkoputkentulehduksessa. Yskä aiheuttaa epämukavuutta ja häiritsee unta sekä päivittäistä elämää. Yskänlievitykseen on tarjolla monia lääkkeellisiä vaihtoehtoja, mutta myös luonnolliset keinot voivat auttaa.

Yksi tunnettu luonnollinen apu yskänhoidossa on hunaja. Hunajalla on pitkät perinteet lääkeaineena eri kulttuureissa, ja sen hyödyt yskänlievityksessä ovat olleet tiedossa jo vuosisatojen ajan.

Hunajan uskotaan toimivan yskää vastaan useilla eri mekanismeilla. Ensinnäkin, hunaja muodostaa suojaavan kalvon kurkunpään limakalvolle, mikä lievittää ärsytystä ja vähentää yskänrefleksiin liittyviä oireita. Tämän lisäksi hunaja sisältää antimikrobisia aineita, jotka voivat auttaa torjumaan taudinaiheuttajia.

Tutkimukset ovat vahvistaneet hunajan tehokkuuden yskän lievityksessä. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että hunajan nauttiminen ennen nukkumaanmenoa helpotti lasten yöllistä yskää paremmin kuin yskänlääke tai lumelääke. Toisessa tutkimuksessa havaittiin, että hunaja oli tehokkaampi yskän lievittäjä kuin dekstrometorfaani, joka on yleisesti käytetty yskänlääke.

Hunajan käyttö yskän hoidossa on helppoa. Voit sekoittaa teelusikallisen hunajaa lämpimään veteen tai esimerkiksi kamomillateehen ja juoda sen hitaasti. Voit myös nauttia hunajaa sellaisenaan tai levittää sitä leivälle tai keksiin.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että hunajaa ei tulisi antaa alle vuoden ikäisille lapsille, koska se voi sisältää Clostridium botulinum -bakteerin itiöitä, jotka voivat aiheuttaa harvinaisen mutta vakavan sairauden nimeltään vauvanbotulismi. Vanhempien lasten ja aikuisten tulisi kuitenkin hyödyntää hunajan tarjoamia etuja yskänlievityksessä.

Vaikka hunaja voi auttaa lievittämään yskää, on tärkeää huomata, että se ei korvaa lääketieteellistä hoitoa. Jos oireesi ovat voimakkaita tai pitkittyneitä, kannattaa hakeutua lääkärin arvioon.

 

Makuhunajien maailma - tutustu erilaisiin hunajalajeihin ja niiden makuprofiileihin

Hunaja on luonnollinen makeuttaja, jota käytetään laajalti ruoanlaitossa ja leivonnassa. Se ei ainoastaan tarjoa makeutta, vaan myös monipuolisen makumaailman eri hunajalajien kautta. Makuhunajat ovat nousseet suosioon viime vuosina, kun kuluttajat ovat alkaneet kiinnostua erilaisista hunajatyypeistä ja niiden ainutlaatuisista makuprofiileista.

Makuhunajien maailma on laaja ja monimuotoinen. Hunajan maku riippuu pääasiassa sen alkuperästä eli siitä, mistä kukista mehiläiset keräävät mettä. Erilaisilla kasveilla on omaleimainen arominsa ja makuaineensa, jotka siirtyvät hunajaan.

Yksi suosittu makuhunaja on eukalyptushunaja. Eukalyptuspuut kasvavat etenkin Australiassa, jossa niiden kukissa on voimakas mentholin tuoksu ja maku. Eukalyptushunajan raikas aromi tekee siitä täydellisen ainesosan esimerkiksi leivonnassa tai marinadeissa.

Meiltä löytyy myös kahvi-, glögi-, chili-hunajavalmisteita ym. joista voit valita oman suosikkimakujesi mukaan.

Kukkahunajat ovat myös suosittuja makuhunajia. Näitä hunajia valmistetaan yleensä tietyn kasvin kukista, kuten apilasta, orvokeista tai ruusuista. Kukkahunajan maku vaihtelee kukkalajin mukaan ja voi olla esimerkiksi makea, hedelmäinen tai hieman kirpeä. Kukkahunaja sopii hyvin erilaisten ruokien maustamiseen ja leivonnaisten makeuttamiseen.

Makuhunajien maailma ei rajoitu pelkästään kasveihin. Esimerkiksi mesiangervohunaja on saanut makuprofiilinsa mesiangervon kukista, jotka antavat hunajalle voimakkaan ja hieman katkerahkon maun. Tämä hunaja sopii erityisesti juustojen kanssa nautittavaksi.

On myös huomattava, että hunajan maku voi vaihdella vuodesta toiseen riippuen muun muassa sääolosuhteista ja mehiläisten keräämän meden laadusta. Siksi samaa hunajalajia voi löytää eri vuosina hieman erilaisena.

Makuhunajiin tutustuminen tarjoaa kuluttajille uusia elämyksiä ruoanlaitossa ja herkkujen valmistuksessa. Erilaisten makujen avulla voidaan luoda monipuolisia ja mielenkiintoisia ruoka- ja juomakokonaisuuksia. Makuhunajien maailma onkin avoinna kaikille, jotka haluavat tutustua hunajan monimuotoisuuteen ja löytää uusia tapoja nauttia tästä luonnollisesta makeuttajasta.

 

Hunajan kerääminen ja mehiläishoitajan arki - kurkistus mehiläisten maailmaan ja hunajan tuotantoprosessiin

Mehiläiset ovat pieniä, mutta äärimmäisen tärkeitä hyönteisiä. Ne eivät ainoastaan pörrää ympärillämme kukista kukkaan, vaan ne myös tuottavat meille herkullista hunajaa. Hunaja on luonnontuote, joka valmistetaan mehiläisten keräämän nektarin ja siitepölyn avulla.

Mehiläishoitaja on henkilö, joka vastaa mehiläispesien hoidosta ja hunajan tuotannosta. Hänen työhönsä kuuluu huolehtia pesien kunnosta sekä mehiläisten ruokinnasta ja terveydestä. Mehiläiset tarvitsevat paljon hoitoa ja huolenpitoa voidakseen hyvin.

Hunajan kerääminen alkaa keväällä, kun ensimmäiset kukat alkavat kukkia. Mehiläsparvet lähtevät liikkeelle etsimään ravintoa eli nektaria ja siitepölyjyviä. Nektari on makeaa nestettään erittämällään kukassa olevalla mesikiehkuralla. Mehiläsparvet lentelvät kukasta toiseen keräämään mahdollisimman paljon nektaria.

Kun mehiläsparvi on löytynyt sopivan maittavan paikan, se aloittaa hunajan tuotantoprosessin. Mehiläiset imevät nektarin kielellään ja kuljettavat sen pesään. Pesässä mehiläiset pureskelevat nektaria ja sekoittavat siihen omia entsyymejään. Tämän jälkeen ne levittävät seoksen kennoihin, joissa se alkaa kypsyä.

Kun hunaja on kypsynyt tarpeeksi, mehiläishoitaja voi aloittaa keräämisen. Hän käy pesillä tarkistamassa hunajan kypsyyden ja poimii täysin valmiit kennokupit talteen. Hunajakennot leikataan auki ja hunaja puristetaan pois tai linkoamalla saadaan irrotettua kennoista. Hunaja siivilöidään varmistaakseen sen puhtauden ja säilytettävyyden.

Hunajan kerääminen on vain yksi osa mehiläishoitajan arkea. Hän huolehtii myös mehiläsparvien terveydestä ja ruokinnasta erityisesti talviaikaan, jolloin kukkia ei ole saatavilla luonnosta. Mehiläsparvet tarvitsevat myös tilaa lisääntyäkseen, joten mehiläishoitaja rakentaa uusia pesiä parveille.

Mehiläisten maailma on monimuotoinen ja mielenkiintoinen paikka. Ne eivät ainoastaan tuota meille herkullista hunajaa, vaan niiden toiminta on myös tärkeää luonnon monimuotoisuuden kannalta. Mehiläiset pölyttävät kasveja, mikä edistää niiden lisääntymistä ja sadonkorjuuta.

Hunajan kerääminen ja mehiläishoitajan arki vaativat paljon työtä ja sitoutumista. Mehiläishoitaja on vastuussa mehiläsparvien hyvinvoinnista ja hunajan laadusta. Heidän työnsä mahdollistaa meille herkullisen hunajan nauttimisen sekä auttaa ylläpitämään luonnon tasapainoa.

Joten seuraavan kerran kun maistelet lusikallista hunajaa, muista kiittää mehiläisiä ja heidän ahkeraa työtään! Tutustu tarkemmin yritykseemme from here.

Additional information

Amount

1, 5, 10

[cusrev_reviews comment_file=”/comments.php”]

You might also like 

crossmenu