Hunaja Hetki - Högkvalitativ inhemsk honung producerad med kärlek

Hunaja Hetki -Se Suomalainen aito Hunaja

 

Mikä on Hunja Hetki? Hunaja Hetki on kahden naistarhaajan luoma yritys mehiläispesän tuotteille. Hunajalle, makuhunajille, siitepölylle ja muille luonnon tuotteille. Tuotteemme on tehty rakkaudella, vaalien herkkiä raaka-aineita. Miksi hunaja? Olemme kiinnostuneita luonnon hyvinvoinnista ja meille on ensisijaisen tärkeää, että työmme on tärkeää ja hyödyksi luonnolle. Haluamme, että tuotteissamme on parhaat mahdolliset raaka-aineet ja käytämme paljon aikaa ja opiskelemme uutta, että voimme tuottaa pahaita mahdollisia tuotteita asiakkaiden saataville. Suomen puhdas luonto ja kasvit tuottavat laadukasta hunajaa ja me ammattitaidolla käsittelemme hunajan asiakkaille sopivaan muotoon. Tiesitkö muuten, että Hunaja Hetki myy myös kennohunajaa mitä ei ole käsitelty mitenkään? Kierrämme ja vaellamme luonnossa, etsien sopivia tarhapaikkoja mehiläispesille. Suurin osa mehiläistarhoistamme sijaitsee luomupeltojen varisilla ja Hämeenlinnan toimipisteelle on myönnetty luontotila sertifikaatti Wildlife Estates, joka takaa, että tila on sitoutunut luonnon moninaisuuden vaalimiseen. Tarhapaikoilta  tarkistamme riittävän kasvillisuuden ja parhaat olosuhteet mehiläisille. Keräämme myös marja, sienet ja muut luonnon antimet ja kehitämme niistä uusia tuotteita. Haluamme syödyntää luonnon omaa satoa ja tarjota sitä myös asiakkaillemme.

Hunaja Hetkellä on kaksi toimipistettä, joten myös mehiläiset on kahdella eri alueella. Toimipisteemme ovat Jalasjärvellä ja Hämeenlinnassa. Näin pystymme saamaan asiakkaillemme eri alueen hunajaa. Hunajamme suurimpia kasvilähteitä on vadelma, puolukka, voikukka, apila ja paju. Pajuhunaja tulee niin alkukesästä, että sen mehiläiset syövät melkein kaiken, mutta muiden kukkien mesi maistuu hunajassamme. Tuntemalla eri meden lähteet voit myös päätellä hunajastasi mistä kukista se on kerätty. Voikukka hunaja on isokiteistä, kellertävää ja kovaa hunajaa, joka maistuu hieman lakritsaiselta, kun taas puolukkahunaja on ruskehtavaa, makeaa kinuskimaista ja pysyy pidempään juoksevana. Hormahunajaa tulee vain harvoin. Vuonna 2023 hormahunajaa tuli Etelä-Pohjanmaalla 26.7 yhden päivän. Se on läpikuultavaa, todella juoksevaa ja herkullisen makuista.  Tämä kertoo myös siitä, kuinka tärkeä on tuntea luonto ja kasvillisuus, sillä näin voimme saada laadukasta hunajaa ja meidän mehiläiset voivat hyvin.

 

Kotimainen hunaja

Meille erityisen tärkeää on tuottaa laadukasta kotimaista hunajaa kaikken Suomalaisten saataville. Ei riitä, että tuottaa kotimaista hunajaa Suomen puhtaassa luonnossa vaan on myös tärkeä kuinka hunajaa käsittelee. Hunajaa ei sovi kuumentaa missään käsittelyn vaiheessa yli 40 asteen, että hunajan herkät ja laadukkaat hivenaineet, entsyymit ja vitamiinit eivät häviä hunajasta. Me tarhaamme itse mehiläisiä, käsittelemme itse hunajamme, joten voimme taata, että hunaja laadun jokaisessa vaiheessa. Olemme ylpeitä, että voimme olla osana tuottamassa laadukasta kotimaista raaka-ainetta Suomalaisten lautasille ja ruoan laittoon.  Suomessa vain 5 prosenttia on ammattitarhaajia. Hunaja Hetkellä me molemmat olemme koulutukseltamme ammattitarhaajia ja mehiläisten lisäksi meille on tärkeää, että voimme olla myös ruoantuotannon ammattilaisia. Siksi opiskelemmekin parasta aikaa. Jemina opiskelee Bio- ja elintarviketekniikan insikööriksi, Seamksissa ja Elisa opiskelee luonnonvaratuottajaksi. Elisa on aiemmalta koulutukseltaan eräopas, joten luonto ja luonnossa liikkuminen on meille hyvin tuttua.

Mistä voit tietää, että valitset kotimaisen hunaja?

On tärkeä lukea hunaja purkin etiketti ja katsoa missä ja kuka hunajan on tuottanut? Valitettavasti myös tällä alalla törmää kotimaisiin yrityksiin, jotka mainostavat itseään Suomalaisena perheyrityksenä, mutta tuovat hunajan ulkomailta. Tämä on erityisen tärkeää siksi, että tällä hetkellä HUNAJA ON MAAILMAN KOLMANNEKSI VÄÄRENNETYI ELINTARVIKE! Meitä Hunaja Hetkellä surettaa erityisesti se, että tämä on mahdollista, mutta tiedostamalla asia ja itse perehtymällä purkkien etiketteihin voimme valita paremmin!

Hunaja Hetken verkkosivut ja some

Meidän hunajiin voi tutustua lisää verkkokaupastamme: https://www.hunajahetki.fi/tuote-osasto/hunaja/ lisäksi meidät löytää eri somekanavilta nimellä Hunaja Hetki. Myymme myös tuotteitamme eripuolella Suomea erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Olemme Suomen esimerkiksi jouluna Suomen suurimmilla joulutoreilla Helsingin Tuomaan joulutorilla ja Tampereen joulutorilla. Lisäksi molemmistta toimipisteissä löytyy tilapuoti ja kesäisin järjestämme erilaisia tapahtumia missä pääsee tutustumaan turvallisesti mehiläisiin.

 

Kiitos, että luit <3

Hunaja Hetken tiimi

 

Bin klarar sig bra när de blir väl omhändertagna