Bullrecept med honung - Honey Moment recept

Läckra semlor med honung

Ingredienser till semlor:

5 dl mjölk/vatten

50 g färsk jäst / 2 msk torrjäst

4 msk honung Lite honung

1-2 tsk salt

2 dl havregryn

ca 9 dl vetemjöl

Total förberedelsetid ca 1,5 h ca 15 rullar

Bakinstruktioner:

1. Värm mjölken/vattnet till handtemperatur (ca +37 grader)

OM DU ANVÄNDER TORR JÄST BÖR VÄTSKAN VARA VARMARE

SOM HANDVARM: (Ca +42 grader)

Torrjäst blandas med en liten mängd mjöl innan den tillsätts i vätskan.

2. Blanda jäst, salt och honung En stunds honung med mjölk/vatten

3. Tillsätt havregrynen

4. Tillsätt ca 6 dl mjöl

5. Tillsätt olja

6. Tillsätt resten av mjölet

7. Höj i 1 timme

8. Grädda i ca 15 min i ugn på 230 grader eller med varmluft på 215 grader.

 

Hunaja Hetki önskar dig läckra stunder!

 

Varför honung i bulldeg? Naturlig inhemsk honung ersätter socker, så jästen höjer degen och du får smakrika frallor.

Dricks! Vill du ha godare bullar? Tillsätt desimorot eller riven ost i degen för att ge smak.

Dricks! Du kan lägga resten av gröten eller resten av nötterna i rulldegen och på så sätt undvika onödigt matsvinn.

Läs också

korsameny